Laptopom állapota lakásfelújítás után

A családi kupaktanács az elmúlt év végén úgy határozott, hogy ideje a családi házunkban az időszerű felújítások elkezdése. Bevallom őszintés és férfiasan, kettős érzéssel keltem fel a megbeszélésről.

Egyrészről nagyon vártám már, hogy elkezdődjenek a munkálatok. Évek óta tervezzük a konyha és a fürdőszoba felújítását. Szerettem volna már a megújult konyhában sürögni, forogni, finom ételeket készíteni. Természetesen valami mindig közbejött az elmúlt pár évben, ami akadályt gördített az átalakítások útjába.

Ilyen akadály volt például az anyagi források hiánya. Mivel úgy döntöttünk, hogy saját erőből végezzük el az átalakításokat, és nem veszünk igénybe semmiféle kölcsönt, rá kellett jönnünk, hogy évekre kitoljuk a munkafolyamatokat, mivel nem kevés időbe telik összespórolni több százezer forintot.

Akadály volt továbbá mindannyiunk folyamatos elfoglaltsága, mert egyikünk se engedhette meg magánok, hogy több hétig, akár 1-2 hónapon keresztül távol maradjon a munkahelytől.

Végre a tél végére még a csillagok állása is támogatta a munkálatok megkezdését. Szerencsére a vártnál gyorsabban befejezték a mesterek a felújítást. Most viszont tartok attól, hogy a munkálatok alatt keletkezett szálló por folyamatos jelenléte károsította a háztartási eszközöket. Ráadásul otthonunkba fellelhető több informatikai eszköz: laptop, macbook, ipad. Féltettem ezeket az eszközöket is, mert a pici rések között akár be is juthattak az érzékeny szerkezetekbe a parányi porszemek. Hallomásból tudom, hogy ezeknek az érzékeny eszközöknek egyáltalán nem tesznek jót a levegőben szálló finom porszemcsék. Ezért a munkálatok befejeztével úgy döntöttem, igénybe veszem a macbook szerviz szolgáltatását: kitisztíttatom a számítástechnikai eszközöket.

Felkerestem a szervízt, és a kapcsolatfelvétel és regisztráció után fél órával már kitisztítva, megújulva vihettem haza az okos eszközöket.

Leave a Comment