Megmentették az életem

Az én munkám során elég nagy szerepet játszik a kapcsolattartás és a dokumentálás, ami hát magával vonja a képek készítését is, amit aztán fel is kell használnom, tehát a készülék biztonsága nekem mindennél többet jelent a munkám szempontjából. Nem is ért ez idáig ilyen szempontból baleset sosem. Most azonban azt gondolom bepótoltam, mert egy hónapon belül kétszer is fel kellett látogatnom a világ legjobb xiaomi szervíz csapatát, a xiaomiszervizshop személyében. El sem mondhatom mennyire hálás vagyok nekik, mert mindkét alkalommal nagyon gyorsan és profi szinten megoldották a készülékem problémáját.

Nem is tudom mit csináltam volna, ha nem ennyire gyorsan és profin dolgozó csapathoz keveredek és mondjuk több napra vagy egy hétre nélkülöznöm kell a telefonomat. Sem a munka leszervezést nem tudtam csinálni, mivel az adatok és elérhetőségek a telefonomban voltak, sem pedig a feldolgozást nem tudtam csinálni, mert a képekről szintén nem volt mentésem, csak a telefonon voltak meg.

Ami még számomra is megdöbbentő volt, sajnos, hogy én sem csináltattam az első baki után biztonsági mentést az adatokról. Talán úgy gondoltam, hogy újra csak nem lesz megint ugyanakkora pechem, mint egy – két hete. Pedig lett. Úgyhogy ma már – bár van egy tökéletes és tényleg nagyon profi, megbízható szervíz csapatom, akikhez mindig fordulhatok, – rendelkezek biztonsági másolattal az összes céges partner telefonszámával, email címével és a készített képekkel egyetemben. Többet nem hibázhatok, mert ha tényleg elvesznek az adatok csak magamra vethetem a követ. Az nagy biztonsági érzetet ad, hogy van mögöttem egy ennyire jó szervíz csapat, de hát azért mondjuk ha ellopják a telefonom vagy elhagyom, vagy mondjuk teljesen megsemmisül azzal nyilván ők sem tudnak mit kezdeni. Jobb az elővigyázatosság.

Leave a Comment