A segítő társ

Aki már dolgozott építőiparban, vagy kezdett saját ház építésébe, az tudja, hogy mennyi eszközre van szükség ahhoz, hogy az alapoktól a befejezésig mindent készre tudjunk csinálni. Szinte nincs olyan szerszám, olyan gép, aminek ilyenkor ne lehetne hasznát venni, ahogyan veszik is, ha alkalmuk van rá. Az otthoni építkezéssel szemben, az építőiparban sokkal több figyelmet szentelünk a munkavédelemre, főleg akkor, ha nem csak saját, de mások testi épségéért is felelősek vagyunk. Értem ez alatt a beosztottjainkat.

Köztudott, hogy az építkezés az egyik legfőbb veszély forrást rejtő terület munkavédelemi szempontból. Áramütéstől kezdve, különböző enyhe sérüléseken át, akár a súlyosabb sérülésekig, rengeteg baleset történhet, ha nem tartjuk be a szabályokat, vagy, ha csak egy pillanatra is elvonja valami a figyelmünket. Ezért célszerű és kötelező egy munkavédelmi koordinátor alkalmazása egy építkezésen is, hiszen ő az a személy, akinek az a feladata, hogy betartasson minden szabályt és követelményt. Mindezt pedig természetesen nem azért, hogy kiszúrjon az emberekkel, hanem épp ellenkezőleg, hogy óvja a testi épségüket. Ellenőriz, tájékoztatást nyújt a biztonságos munkavégzés feltételeiről, koordinál, egyeztet a többi cég koordinátoraival és összehangolja a közös együttműködést. Hiszen egy építkezésen általában több csapat végez munkát egy időben.

Tudni kell, hogy ő értünk van, az emberekért, a vállalkozásunkért, hogy senki és semmi ne tudja megállítani vagy hátráltatni a sikerünket az építőipar területén. Legyünk mi a legjobbak és a legszabályosabbak, az Active Safety munkavédelmi koordinátorával karöltve, mindezt a legnagyobb biztonságban.

Leave a Comment